Ako správne vybrať násadky na šípky?

Výber násadky na šípky je dôležitým krokom pre každého hráča šípok, pretože správna násadka môže výrazne ovplyvniť váš výkon. Existuje niekoľko faktorov, ktoré by ste mali zvážiť pri výbere násadky na šípky:

Materiál násadky:

  1. A) Plastové násadky: Plastové násadky sú obvykle lacné a ľahko dostupné. Sú odolné a nemajú tendenciu sa opotrebovávať rýchlo. Sú ideálne pre začiatočníkov.
  2. B) Hliníkové násadky: Násadky, najmä tie vyrobené z hliníka, sú trvanlivejšie a ponúkajú lepšiu presnosť. Sú obľúbené medzi skúsenými hráčmi.

Tvar násadky:

  1. A) Štandardný tvar: Väčšina šípok má násadky v štandardnom tvare. Sú vhodné pre väčšinu hráčov a ponúkajú dobrú kombináciu medzi stabilitou a letovými vlastnosťami.
  2. B) Násadky s drážkami: Násadky s drážkami môžu pomôcť zlepšiť priľnavosť šípky na hrote. Sú vhodné pre hráčov, ktorí majú problémy s kĺzaním šípok.

 

Veľkosť násadky:

Veľkosť násadky by mala zodpovedať veľkosti hrotu vašich šípok. Je dôležité zabezpečiť, aby násadka sedela pevne na hrote, aby nedochádzalo k pohybu počas hodu.

Hmotnosť násadky:

Hmotnosť násadky môže ovplyvniť ťažisko šípok. Niektorí hráči preferujú ťažšie násadky pre väčšiu stabilitu, zatiaľ čo iní dávajú prednosť ľahším násadkám pre rýchlejší let.

Značka a kvalita:

Existuje mnoho výrobcov násadok na šípky. Odporúča sa vyberať renomované značky, ktoré zaručujú kvalitu materiálu a spracovania.

Nebojte sa vyskúšať rôzne násadky a varianty. Každý hráč má odlišné preferencie, a tak je dôležité nájsť násadky, ktoré Vám sadnú najlepšie.

Skúste s výberom trochu aj experimentovať, vyskúšajte viac druhov a značiek, nech nájdete tú najlepšiu pre Vašu hru. U nás na e-shope nájdete široké množstvo násadok, stačí si len vybrať. Alebo pokiaľ si nie ste istí a nechcete zatiaľ investovať do úplne nových, značné množstvo kúpite aj na bazáre.