Ako správne vybrať terč na šípky?

Voľba správneho terča na šípky je dôležitým krokom pre každého hráča. Existuje niekoľko faktorov, ktoré by mali hráči zvážiť pri výbere terča, vrátane materiálu, designu a veľkosti. Tu je niekoľko tipov, ako vybrať správny terč na šípky:

  1. Materiál terča:912690-1_elektronicky-terc-na-sipky-xq-max-dakar--led
  • Korkový terč alebo Sisalový terč: Je obľúbený pre svoju schopnosť sa uzatvárať a zanechávať malé dierky, čo uľahčuje určenie, kam šípka dopadla. Korkové terče sú obvykle vhodné pre začiatočníkov.
  • Plastový terč (elektronický): Plastové terče sú odolnejšie a zvyčajne majú dlhšiu životnosť. Sú vhodné pre hráčov, ktorí hrajú šípky pravidelne.
  • Kovový terč: Kovové terče sú oveľa odolnejšie a často sa používajú v profesionálnych súťažiach. Sú obvykle vybavené drôtovými prstencami, ktoré definujú rôzne hodnoty polí na terči.
  1. Dizajn terča:
  • Terče majú rôzne designy a farby, a hráči by mali vybrať ten, ktorý im najviac vyhovuje. Niektoré terče majú tradičný vzhľad s kruhmi rôznych farieb, zatiaľ čo iné majú modernejšie a atraktívnejšie designy.
  • Niektorí hráči uprednostňujú terče s výraznými kontrastmi a jasnými farbami, čo uľahčuje zameranie.
  1. Veľkosť terča:901818-1_sisalovy-terc-unicorn-eclipse-pro-2-pdc--turnajova-kvalita
  • Štandardné rozmery terča sú obvykle 18 palcov (45,7 cm) v priemere. To je veľkosť, ktorú používa väčšina hráčov na profesionálnej úrovni.
  • Existujú aj menšie terče, ktoré sú vhodné pre hráčov, ktorí majú obmedzený priestor na hranie.
  1. Hmotnosť terča:
  • Hmotnosť terča je tiež dôležitým faktorom. Niektorí hráči preferujú ľahšie terče, zatiaľ čo iní dávajú prednosť ťažším terčom. Je to čiastočne otázka osobnej preferencie, a hráči by mali zvoliť terč, ktorý im najviac vyhovuje.
  1. Kvalita terča:
  • Kvalita terča je dôležitým faktorom. Lacné terče sa môžu rýchlo opotrebovať a môžu mať nedokonalé povrchy, čo ovplyvňuje presnosť hry. Preto je dobré investovať do kvalitného terča, ktorý vám poskytne spoľahlivú hru.

Celkovo platí, že výber terča na šípky by mal byť závislý od vašich individuálnych preferencií a schopností. Je dobré vyskúšať rôzne druhy terčov a nájsť ten, ktorý vám najviac vyhovuje. Širokú ponuku terčov nájdete tu: https://www.alinko.sk/terce-a-sipky/